Wist u dat

 • Wist u dat u bij ons terecht kunt, ongeacht waar u verzekerd bent?

  Wij hebben bij elke zorgverzekeraar contracten en afspraken kunnen maken, dus ook Zilveren Kruis en Menzis. In veel gevallen wordt uw hoortoestel of andere hooroplossing daarom (deels) vergoed, zonder dat wij deze vergoeding eerst moeten aanvragen.

  Wat wordt vergoed?
  De aanschaf van een hooroplossing telt mee voor het verplicht eigen risico. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar vergoedt de basisverzekering 75% van de aanschafprijs van een gehoorapparaat voor volwassenen. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden een (meestal gedeeltelijke) vergoeding voor deze eigen bijdrage van 25%. Voor kinderen tot 18 jaar geldt een vergoeding van 100% vanuit de basisverzekering.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot vergoeding? Laat u door ons informeren. Wij kijken graag met u mee welke hooroplossingen aansluiten bij uw zorgverzekering.

 • Wist u dat er verschillende soorten hoortoestellen bestaan?

  Hoortoestellen zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren, vormen en toepassingen. Hierdoor kunt u altijd een toestel kiezen dat het beste aansluit bij uw gebruik en met de beste pasvorm.

  Soorten hoortoestellen:

  IHO
  IHO zijn in-het-oor-hoortoestellen, soms ook ITE (in-the-ear) genoemd. Dit zijn kleine hoortoestellen die in het oor worden aangebracht en hierdoor vrijwel onzichtbaar zijn.

  LIHO
  Een LIHO hoortoestel bestaat uit een luidspreker die in het oor wordt geplaatst en die doormiddel van een dun draadje is verbonden met de behuizing. De behuizing bevindt zich nog steeds achter het hoor, maar deze is nu veel kleiner en hierdoor ook veel minder zichtbaar.

  LIHO hoortoestellen zijn erg populair, omdat ze een hoge geluidskwaliteit bieden en toch kleiner en slanker zijn dan klassieke hoortoestellen.

  AHO
  AHO, oftewel achter-het-oor hoortoestellen, zijn klassieke hoortoestellen die u vast en zeker kent. Door de nieuwste ontwikkelingen worden deze hoortoestellen steeds kleiner en slanker, terwijl ze van de nieuwste technologie zijn voorzien.

  Het voordeel van een AHO hoortoestel is dat het een op maat gemaakt oorstukje bevat, waardoor het een perfecte pasvorm heeft en dus uiterst comfortabel is.

  Welk soort hoortoestel past bij mij?
  Welk hoortoestel het beste bij u pas is afhankelijk van uw dagelijks gebruik, uw gehoorbeschadiging, de pasvorm en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur. Bij Schiks Hoortechniek kunnen wij u informeren over de verschillende toestellen en kunt u deze ook uitproberen. Zo vinden we een hoortoestel dat bij u past.

  Maak een afspraak

Zit uw vraag er niet bij?

Wij van Schiks Hoortechniek kunnen u uiteraard ook persoonlijk adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Bel: 0487-849303