Bekijk onze corona richtlijnen. Meer informatie

Corona

We hebben met ons allen te maken gekregen met de gevolgen n.a.v. het corona virus. De gezondheid van u en onze medewerkers is op dit moment het belangrijkste. We hebben voor nu dan ook maatregelen getroffen om hieraan te kunnen voldoen.

We hebben een protocol die we samen met onze brancheorganisatie en het RIVM hebben opsteld.
Als u een van onze audiciens gaat bezoeken zult u eerst een vragenlijst in moeten vullen.
We vragen dan het volgende van u:

Heeft of hebt u:

 • Neusverkoudheid
 • Loopneus
 • Niezen
 • Hoesten
 • Keelklachten
 • Lichte verhoging (38 graden) of niet fit
 • Gezinsleden met bovenstaande klachten?

Wat kunt van ons verwachten:

Wij ( Schiks Hoortechniek ) zullen alles in het werk stellen om zorgvuldig te werk te kunnen gaan. Betekend dat in sommige gevallen ervoor gekozen gaat worden op voor beide partijen te kiezen voor mondkapjes. Dit naast de nodige ontsmettingsprocedures.

 • Bezoeken alleen op afspraak. We willen de audiciens voldoende ruimte geven om zich goed voor te bereiden op de volgende afspraak. En we willen de hoeveel gelijktijdig aanwezige klanten in de winkel tot een minimum te beperken.
 • Indien er te dicht bij client gekomen moet gaan worden en we samen vinden dat dit onverantwoord is zal besloten worden om dit niet te doen, en eventueel in later stadium opnieuw gedaan zal moeten worden.
 • Wij verzoeken u tijdelijk alleen met PIN te betalen. Na elke betaling zal de PIN automaat gedesinfecteerd gaan worden.
 • Als uw hoortoestel defect is, neem dan gerust contact op en we bekijken samen naar een oplossing.

Wat zullen we van u verwachten:

 • Indien u verkoudheids- of griepklachten hebt en al een afspraak hebt staan laat het ons dan weten. Dan kunnen we de afspraak annuleren, en er later op terug komen.
 • Bij verkoudheids- of griepklachten hebben we graag dat u ons niet bezoekt.
 • Als we bij binnenkomst twijfelen aan uw gesteldheid dan kan het zijn dat we u vragen op een ander tijdstip terug te komen.
 • Indien uw hoortoestel defect is, en zelf niet in staat bent om te komen, laat dan iemand lanskomen die daar toe in staat is.

We gaan ervan uit dat we samen door deze crisis heen gaan komen, maar daar hebben we wel uw en onze inzet en begrip voor nodig.
Indien u door het Corona virus niet in staat bent om langs te komen, hopen we u graag op een later tijdstip terug te mogen zien, we ontvangen u dan graag met een kopje koffie of thee.

Namens iedereen bij Schiks Hoortechniek wensen we u veel gezondheid wijsheid en geluk toe tijdens deze periode,

Janneke, Nancy, Ymke en Corné

 • Wist u dat Schiks Hoortechniek overeenkomsten heeft met ALLE zorgverzekeraars?

  Wij hebben bij elke zorgverzekeraar contracten en afspraken kunnen maken, dus ook Zilveren Kruis en Menzis. In veel gevallen wordt uw basishoortoestel daarom (deels) vergoed, zonder dat wij deze vergoeding eerst moeten aanvragen.

  Wat wordt vergoed?
  De aanschaf van een hooroplossing telt mee voor het verplicht eigen risico. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar vergoedt de basisverzekering 75% van de aanschafprijs van een basishoortoestel voor volwassenen. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden een (meestal gedeeltelijke) vergoeding voor deze eigen bijdrage van 25%. Voor kinderen tot 18 jaar geldt een vergoeding van 100% vanuit de basisverzekering.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot vergoeding? Laat u door ons informeren. Wij kijken graag met u mee welke hooroplossingen aansluiten bij uw zorgverzekering.

 • Wist u dat er IHO, LIHO en AHO hoortoestellen bestaan?

  Hoortoestellen zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren, vormen en toepassingen. Hierdoor kunt u altijd een toestel kiezen dat het beste aansluit bij uw gebruik en met de beste pasvorm.

  Soorten hoortoestellen:

  IHO
  IHO zijn in-het-oor-hoortoestellen, soms ook ITE (in-the-ear) genoemd. Dit zijn kleine hoortoestellen die in het oor worden aangebracht en hierdoor vrijwel onzichtbaar zijn.

  LIHO
  Een LIHO hoortoestel bestaat uit een luidspreker die in het oor wordt geplaatst en die doormiddel van een dun draadje is verbonden met de behuizing. De behuizing bevindt zich nog steeds achter het hoor, maar deze is nu veel kleiner en hierdoor ook veel minder zichtbaar.

  LIHO hoortoestellen zijn erg populair, omdat ze een hoge geluidskwaliteit bieden en toch kleiner en slanker zijn dan klassieke hoortoestellen.

  AHO
  AHO, oftewel achter-het-oor hoortoestellen, zijn klassieke hoortoestellen die u vast en zeker kent. Door de nieuwste ontwikkelingen worden deze hoortoestellen steeds kleiner en slanker, terwijl ze van de nieuwste technologie zijn voorzien.

  Het voordeel van een AHO hoortoestel is dat het een op maat gemaakt oorstukje bevat, waardoor het een perfecte pasvorm heeft en dus uiterst comfortabel is.

  Welk soort hoortoestel past bij mij?
  Welk hoortoestel het beste bij u pas is afhankelijk van uw dagelijks gebruik, uw gehoorbeschadiging, de pasvorm en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur. Bij Schiks Hoortechniek kunnen wij u informeren over de verschillende toestellen en kunt u deze ook uitproberen. Zo vinden we een hoortoestel dat bij u past.

  Maak een afspraak

 • Wist u dat er voor het verstaan van de televisie een speciale hooroplossing is?

  Heeft u moeite om het televisiegeluid te verstaan als u alleen, of samen met anderen, voor de televisie zit? Een veelvoorkomend, maar gelukkig makkelijk te verhelpen, probleem. Schiks Hoortechniek biedt namelijk verschillende oplossingen voor dit probleem.

  Hoe werkt een tv hooroplossing?

  Voor vrijwel ieder hoortoestel bestaan er tegenwoordig tv oplossingen, die u weer laten genieten van televisie kijken. Met behulp van (draadloze) accessoires wordt het tv geluid helder en duidelijk naar uw hoortoestel gestuurd. Op deze manier kunt u het volume individueel regelen, zodat andere kijkers zich niet hoeven aan te passen aan uw geluid.

  Wij helpen u graag om de passende accessoire te vinden. Maak een afspraak voor een gratis hoortest, zodat we samen kunnen kijken welke oplossing het beste bij u past.

 • Wist u dat er basishoortoestellen en gespecialiseerde hoortoestellen zijn?

  Een basishoortoestel laat u beter horen in de dagelijkse gang van zaken. Maar er zijn ook hoorapparaten die specifieke oplossingen bieden. Denk aan het beter verstaan in drukte of het beter horen van de televisie.

  Welk hoortoestel het beste bij u past hangt af van uw gehoor, uw dagelijkse routine en natuurlijk uw wensen en behoeften. Maak daarom een afspraak voor een gratis hoortest, zodat wij u kunnen adviseren.

 • Wist u dat het goed onderhouden van uw hoortoestel bijdraagt aan uw hoorplezier?

  Voor optimaal plezier van uw hoortoestel is het belangrijk dat u uw hoortoestel goed onderhoudt.

  Als u bij Schiks Hoortechniek een hooroplossing aanschaft, laten wij u altijd zien hoe u uw apparaat het beste reinigt en droogt.

Zit uw vraag er niet bij?

Wij van Schiks Hoortechniek kunnen u uiteraard ook persoonlijk adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Bel: 0487-849303